Εάν είσαι Γερμανός μπορείς να κλείσεις ένα «πακέτο διακοπών» για
μια εβδομάδα στην Ελλάδα που θα σου κοστίσει 188 ευρώ
συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων. Καλά διαβάσατε!

Σύμφωνα
με την εφημερίδα «BILD am Sonntag» και το ρεπορτάζ του Χόλγκερ Κάρκχεκ: «είναι σχεδόν φθηνότερα να κάνει κανείς διακοπές στην Ελλάδα από το να
μείνει σπίτι του».

Ο χαρακτηριστικός τίτλος του άρθρου είναι: «Μια εβδομάδα Ελλάδα με μόνο 188 ευρώ, μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια; Κι όμως γίνεται!»

«Αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα συμφέρει όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια», δηλώνει ο Μάριο Κόπερς, εκπρόσωπος του μεγάλου τουριστικού πρακτορείου TUI, που ήδη έχει προχωρήσει σε μειώσεις τιμών κατά 10% σε σχέση με πέρυσι.

Οι τιμές είναι κατά μέσο όρο χαμηλότερες κατά 15%, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που η έκπτωση φτάνει το 40%. Αιτία της πτώσης φαίνεται πως είναι η οικονομική κρίση και τα επεισόδια του Μαΐου αλλά και κάτι ακόμα:  «είχε πλέον προκύψει αναντιστοιχία παρεχομένων υπηρεσιών και κόστους διακοπών. Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την Τουρκία, συχνά χρεώνουν επιπλέον, λ.χ. τις ομπρελοξαπλώστρες», όπως επισήμανε  διευθύντρια τουριστικού γραφείου στο Βερολίνο.

Η TUI επιδιώκει τώρα να αναστρέψει το κλίμα προσφέροντας  έκπτωση που φτάνει και τα  100 ευρώ το άτομο, σε 70 ξενοδοχεία της Ελλάδας, εφόσον η κράτηση γίνει έως τις 10 Ιουλίου. Η εκστρατεία φαίνεται ότι αποδίδει καθώς, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της, η μείωση κρατήσεων σε σχέση με την περσινή περίοδο κυμαινόταν την προηγούμενη εβδομάδα στο 5% ενώ σήμερα βρίσκεται στο 2%.

Ίδια είναι η εικόνα και για τον τουριστικό οργανισμό Thomas Cook, όπου διαπιστώνεται υστέρηση κρατήσεων μόνο κατά 3,5% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Όπως λέει εκπρόσωπός του, πολλά ξενοδοχεία παρέχουν έκπτωση 20-30%.