Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν συνεργαζόμενες συνδικαλιστικές και συνταξιουχικές οργανώσεις με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ για την υπεράσπιση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) προκειμένου να καταγγείλουν τις περικοπές σε βάρος των μερισματούχων του Ταμείου.

Η συγκέντρωση έγινε έξω από τα γραφεία του Ταμείου στην οδό Λυκούργου με τους συγκεντρωμένους να κάνουν λόγο για νέα περικοπή πάνω από 40% επί των καταβαλλόμενων, μέχρι πρότινος μερισμάτων με την Επιτροπή να «απαιτεί την επαναφορά της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου και την ανάκληση της απόφασης για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος και την επαναφορά της χορήγησης του κάθε μήνα.

Η υπόθεση του ΜΤΠΥ αφορά περίπου 290.000 συνταξιούχους του Δημοσίου με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών(Π.Ε.Σ.ΕΚ.) Τάσο Σταυρόπουλο να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ « ότι οι εργαζόμενοι στο τέλος της χρονιάς θα πάρουν συνολικά 5 μειωμένα μηνιαία μερίσματα» και τον Σταύρο Κουτσιουμπέλη προεδρέυων της ΑΔΕΔΥ να δηλώνει «ότι μεσοσταθμικά οι μειώσεις που γίνονται είναι 35%».

Επίσης, ζητούν ανάκληση της ρύθμισης που δίνει αρμοδιότητα στον πρόεδρος του Δ.Σ. του ΜΤΠΥ να αποφασίζει μονομερώς για το ύψος του ετήσιου συντελεστή αναπλήρωσης.