Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπέγραψε με τον δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατοπώδη, προγραμματικές συμβάσεις για δύο σημαντικά έργα στον δήμο.

Η περιφερειάρχης, κατά την πρωινή επίσκεψή της στην περιοχή, συνοδευόταν από την αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου, ενώ μετά την συνάντηση στο δημαρχείο με τον δήμαρχο και εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, ακολούθησε περιήγηση στο χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων της Εργάνης, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα, στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του δήμου και στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

Αναφορικά με τις συμβάσεις, η πρώτη αφορά σε εργασίες ανακατασκευής – βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων στο χώρο ΕΡΓΑΝΗ, συνολικού προϋπολογισμού 580.000 ευρώ. Πρόκειται για το γήπεδο ποδοσφαίρου 105μ Χ 70μ, δύο γήπεδα ποδοσφαίρου 5 Χ 5 και τους βοηθητικούς χώρους (κτίριο αποδυτηρίων κ.λπ.)

Σημειώνεται ότι, η συγκεκριμένη περιοχή χρησιμοποιείται για πολλά χρόνια ως χώρος αναψυχής και αθλοπαιδιών και εξυπηρετεί πολύ μεγάλο αριθμό αθλούμενων και αθλητών. Επιπλέον, οι παρεμβάσεις θεωρούνται απαραίτητες για την προστασία των πολιτών, καθώς λόγω της μη τακτικής συντήρησης των εγκαταστάσεων έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία και στην ασφάλεια των αθλητικών χώρων.

Με την δεύτερη σύμβαση δρομολογείται η εκπόνηση της μελέτης, στήριξης και προστασίας των πρανών στην περιοχή «Μεταμόρφωση», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και τη γενικότερη αναβάθμιση των περιοχών ως προς την βελτίωση της προσβασιμότητας και χρήσης τους από τον πληθυσμό.