Επιταχυντής δονήσεων εγκαταστάθηκε στο κτίριο του δημαρχείου της Σητείας κατόπιν συνεργασίας του δήμου με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Σητείας, Θοδωρής Πατεράκη, «πρόκειται για ένα μηχάνημα, το οποίο ουσιαστικά θα καταγράφει αμέσως τις δονήσεις του εδάφους στην πόλη. Για την τοποθέτησή του επελέγη το συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με τον κεντρικό καταμετρητή που είναι εγκατεστημένος στη Θεσσαλονίκη μέσω του δικτύου Σύζευξης που διαθέτει ο δήμος».

«Η ολοκλήρωση του έργου σε μία σεισμογενή περιοχή όπως είναι η περιοχή της Σητείας», πρόσθεσε ο δήμαρχος, «θα συμβάλει σημαντικά στην άμεση ενημέρωση των πολιτών για το μέγεθος των δονήσεων, κατ’ επέκταση την εξαγωγή συμπερασμάτων, καθώς και για το είδος των παρεμβάσεων και ενεργειών στις οποίες πρέπει να προβεί ο δήμος για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.