Το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο έθεσε ο ανταποκριτής του Mega στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου, στο State Department, προκαλώντας τον εκνευρισμό του αμερικανού εκπροσώπου.

«Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Ομπάμα, εξέφρασε τη στήριξη των ΗΠΑ προς την Τουρκία και το δικαίωμα της να αμύνεται. Επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του αμερικανού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα πρέπει να σας πω ότι απ’ το 2011 η Ελλάδα αντιμετώπισε πάνω από 7.000 τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου, οι 800 εκ των οποίων έγιναν με εξοπλισμένα αεροσκάφη. Θα υποστηρίξει ο κ. Κέρι το δικαίωμα της Ελλάδας να αμύνεται; Και τι θα συμβεί εάν ένας έλληνας πιλότος καταρρίψει ένα τουρκικό αεροσκάφος;», ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Δεν θα κάνω εικασίες, πριν λάβει χώρα η επίσκεψη», δήλωσε αμερικανός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε πως «το δεύτερο σκέλος είναι υποθετικό. Γνωρίζετε τη θέση μας επ’ αυτού του θέματος. Δεν έχει αλλάξει», απάντησε, αναγκάζοντας το δημοσιογράφο να επανέλθει: «Άρα, η Ελλάδα δεν μπορεί να αμύνεται. Σωστά;».

«Δεν είπα αυτό», απαντά ελαφρώς αγχωμένος ο εκπρόσωπος του State Department.

«Προτρέπουμε την Ελλάδα και την Τουρκία ως συμμάχους του ΝΑΤΟ να συνεργαστούν για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή», συμπληρώνει.

Δείτε το βίντεο…