Έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση νερού απευθύνει ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, καθώς παρουσιάζεται σημαντικό έλλειμμα που φθάνει τα 5000m3 νερού την ημέρα.
Όπως ανέφερε μάλιστα, είναι ορατός ο κίνδυνος της εφαρμογής του μέτρου της εκ περιτροπής υδροδότησης της πόλης των Χανίων.

Ο κ. Μιχάλης Ντάλλας σημείωσε πως έχει ζητηθεί από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης να καλύψει το έλλειμμα αυτό.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο κ. Ντάλλας η μέση θερινή κατανάλωση για τους 75000 πελάτες της ΔΕΥΑΧ ανέρχεται τα 25000m3 την ημέρα, ενώ όπως αποκάλυψε, ένα μέσο νοικοκυριό μοιράζεται ως εξής το νερό: πλύσιμο αυτοκινήτου 4%, κουζίνα – μαγείρεμα 27%, πλυντήριο ρούχων 19%, πλύσιμο σώματος 19% και καζανάκι 31%.

Όπως ο ίδιος είπε για να καλυφθεί το έλλειμμα των 5000m3 που υπάρχει θα πρέπει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης (ΟΑΔΥΚ) να καλύψει το δίκτυο της ΔΕΥΑΧ, παρέχοντας από τις αντλούμενες από αυτόν ποσότητες από τις πηγές των Μυλωνιανών το 15% των 60000m3 νερού που αντλούνται την ημέρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ η επιχείρηση έχασε την αυτοδυναμία υδροδότησης που είχε και για το λόγο αυτό ζητά με επιστολή του, από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας με την ιδιότητα και του προέδρου του ΟΑΔΥΚ να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες πρόσθετες ποσότητες που χρειάζεται η ΔΕΥΑΧ για την κάλυψη των αναγκών της πόλης.