Πρώτη είδηση στα καναδικά μέσα ενημέρωσης ήταν η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τη Βουλή της Ελλάδας, που προβλέπει σκληρά μέτρα λιτότητας, τα οποία έχουν προκαλέσει συμπλοκές στους δρόμους της Αθήνας, όπως καταγράφουν οι ανταποκριτές από την ελληνική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, το ελληνικό Κοινοβούλιο με πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος πέρασε ένα νομοσχέδιο, που προβλέπει μέτρα λιτότητας ύψους 40 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα θα ακολουθήσει η ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου, ο οποίος αφορά στην εφαρμογή των μέτρων.

Τα εν λόγω μέτρα έπρεπε να περάσουν, για την απελευθέρωση από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενός πακέτου ύψους 12 δισ. ευρώ, ως μέρος του συνολικού ποσού των 110 δισ. ευρώ που θα δοθούν στην Ελλάδα, προς αποφυγή πτώχευσης της χώρας.

Οι ανταποκρίσεις αναφέρουν, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου πέρασε τα μέτρα με οριακή πλειοψηφία εν μέσω κατακραυγών του λαού αλλά και μελών της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Τα καναδικά κανάλια έδειχναν επίμονα και επαναλαμβανόμενα τις συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία έξω από τη Βουλή καθώς και στο κέντρο της Αθήνας.