Με τίτλο «Ποτέ χωρίς την Ελλάδα!» και φωτογραφία την Αφροδίτη της Μήλου κυκλοφορεί το γαλλικό περιοδικό «L’ obs».

«Η αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ κινδυνεύει να προκαλέσει τριγμούς σε ένα οικοδόμημα που θεωρούσαμε ακλόνητο, να αποδυναμώσει το νόμισμά του στα μάτια των κερδοσκόπων και να κολακεύσει τα πιο χαμηλά εθνικιστικά ένστικτα», γράφει.

«Η ευρωπαϊκή απάντηση στην ελληνική πανωλεθρία δεν μπορεί να είναι να στερήσουμε το μέλλον ενός λαού, ακόμα κι αν ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα. Μας λένε πως οι Έλληνες χρεοκόπησαν, πως ποτέ δεν προχώρησαν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Αλλά ας θυμηθούμε πως η θεραπεία λιτότητας που η ίδια Ευρώπη τους επέβαλλε εδώ και πέντε χρόνια τους βύθισε σε μια ύφεση αντίστοιχη χώρας σε πόλεμο», τονίζει.

«Η ευρωζώνη δεν θα λύσει τα προβλήματά της με το να απαλλαγεί από την Ελλάδα. Ούτε την κρίση δημοκρατίας της, ούτε τα προβλήματα διακυβέρνησής της, ούτε καν τις οικονομικές δυσκολίες της. Δεν θα το πετύχει παρά δεχόμενη να καθίσει εκ νέου στο τραπέζι για να επανακαθορίσει μια κοινή μοίρα. Αυτό περνά από τις πραγματικές προσπάθειες της Αθήνας προφανώς. Αλλά περνά επίσης κι από μία επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, χωρίς την οποία κανένα μέλλον για τους Έλληνες δεν είναι ούτε εφικτό ούτε πιθανό. Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα, όχι ένα δρόμο εξόδου. Αλλιώς θα γεννήσει στους πολίτες της την ιδέα πως το μέλλον είναι αβέβαιο. Δεν είναι πια ώρα, λοιπόν, για να συμφιλιωθούν με την πολιτική».

 

lobgreece2