Τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών έθεσε ως προτεραιότητα στο μείζον ζήτημα της πυρασφάλειας και πυροπροστασίας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ζητώντας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς εγρήγορση και ετοιμότητα.

Ο κ.Τατούλης επεσήμανε τους κινδύνους της συγκεκριμένης χρονιάς και επέστησε την προσοχή όλων των φορέων. Τόνισε την ανάγκη λήψης επιπρόσθετων μέτρων για καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού και σημείωσε την ανάγκη συμμετοχής όχι μόνο των οργανωτικών δομών της πολιτείας αλλά και όλων των πολιτών, τους οποίους κάλεσε να ευαισθητοποιηθούν και να αναλάβουν και τη δική τους ευθύνη.

Ο Περιφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στις ομάδες εθελοντών, τη δράση των οποίων εξήρε και εξέθεσε το σκεπτικό της ουσιαστικής εμπλοκής τους και τη διαρκή επικοινωνία τους με τις αρμόδιες δομές για καλύτερο συντονισμό. Επέστησε την προσοχή στους δημάρχους της Περιφέρειας να ελέγχουν τους ΧΑΔΑ, ακόμα κι αυτούς που δεν λειτουργούν, ώστε να μην αποτελέσουν εστία πυρκαγιάς. Παράλληλα κάλεσε όσους δεν δύνανται να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό που διαθέτουν να τον παραχωρήσουν στο πυροσβεστικό σώμα.