Παρά τα μικροπροβλήματα της πρώτης εβδομάδας η απογραφή κατοικιών και πληθυσμού συνεχίζεται κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό ολοκληρώνεται στις 24 Μαΐου.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που παρουσιάζονται αφορούν την άρνηση Ελλήνων πολιτών να απογραφούν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που αρνούνται να απογραφούν  εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση.

Αντίθετα, δεν έχουν παρουσιαστεί σημαντικά προβλήματα σε ό,τι αφορά την απογραφή μεταναστών καθώς πολλοί αντιμετωπίζουν την απογραφή ως μέρος της διαδικασίας ένταξής τους στην ελληνική κοινωνία.

Η απογραφή πραγματοποιείται κάθε δέκα χρόνια, με σκοπό να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, στοιχεία απαραίτητα για τον σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους.

Ο απογραφέας φέρει κονκάρδα με το ειδικό σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, το όνομά του, καθώς και το όνομα και τηλέφωνο του επόπτη του.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την ΕΛΣΤΑΤ στους τηλεφωνικούς αριθμούς 213 135 2138-40. Περισσότερες πληροφορίες για την απογραφή στο www.apografi2011.gr.