«Θύμα» της σφοδρής κακοκαιρίας της Καθαρής Δευτέρας έπεσε και το λιμάνι του Αϊ-Γιάννη. Τα κύματα δημιούργησαν μια μεγάλη τρύπα σπάζοντας ένα τεράστιο κομμάτι τσιμέντου.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους η ζημιά προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα επειδή όταν έγινε η κατασκευή του πάνω από τις πέτρες ρίξανε τα μπλόκια στη συνέχεια από πάνω το τσιμέντο, με αποτέλεσμα έτσι όπως σκάει το κύμα πάνω στο λιμάνι και μπαίνει μέσα στις πέτρες να πρεσάρονται και να σπάνε, δημιουργώντας και τη ζημιά.

Βέβαια το κύριο ζήτημα που προκύπτει είναι η αποκατάστασή του και πότε θα γίνει αυτή. Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή για το συγκεκριμένο λιμάνι έχει εκπονηθεί μελέτη από την πρώην Νομαρχία, το κόστος της οποίας ωστόσο είναι απαγορευτικό.

«Η μελέτη έχει προϋπολογισμό 18,5 εκ. ευρώ. Με μια δεύτερη ανάλυση μπορεί να φτάσει και τα 16 εκ. περίπου, ωστόσο το ποσό παραμένει απαγορευτικό. Θα σας πω μόνο ότι τα χρήματα που έχει το ταμείο αλιείας διαθέσιμα είναι λιγότερα από αυτά της μελέτης», αναφέρει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Μάλιστα ο ίδιος επισημαίνει ότι ζημιές υπάρχουν και στο λιμάνι Χορευτού για το οποίο η υπάρχουσα μελέτη έχει προϋπολογισμό 5,3 εκ. ευρώ σημειώνοντας ότι «έχουμε πάντα ελπίδες ότι θα μπορέσουμε να προωθήσουμε έργα αλλά τα κόστη παραμένουν απαγορευτικά».

Πηγή: taxydromos.gr