Συνεργάτες για τις στατιστικές έρευνές της, ζητεί η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι μόνον ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, ηλικίας 21- 69 ετών και απόφοιτοι τουλάχιστον λυκείου ή εξατάξιου γυμνασίου.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής έως τις 3 Μαρτίου 2011, ώστε να εγγραφούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών του τρέχοντος έτους. Η αίτηση θα υποβληθεί στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.statistics.gr, στην πρώτη σελίδα του Portal, στην ένδειξη «Διάφορα», που οδηγεί στην «Αίτηση για Ιδιώτες Συνεργάτες». Επίσης, για απευθείας υποβολή, η διεύθυνση URL είναι η http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/PAGE-associates.

Για τους υποψηφίους που δεν διαθέτουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και Internet ή δεν γνωρίζουν το χειρισμό Η/Υ θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της Αίτησης και στην κεντρική υπηρεσία της ΕΛΣΤΑΤ (Δ/νση Διοικητικής Υποστήριξης- Τμήμα Επιθεώρησης και Ιδιωτών Συνεργατών), όπως και στα γραφεία της στις Υπηρεσίες Στατιστικής Νομών.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης οι υπάλληλοι (μόνιμοι και με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου) δημοσίων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ., ΟΤΑ και λοιπών δημοσίων οργανισμών, καθώς και οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.