Σκληρή κόντρα με «ραντεβού» στα δικαστήρια με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο έδωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, ανακοινώνοντας ότι θα ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών για να αποκατασταθεί η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες γύρω από το οικονομικό σκάνδαλο που επί των ημερών του τέως δημάρχου αποκαλύφθηκε στα δημοτικά ταμεία.

«Η ευθύνη του κ. Παπαγεωργόπουλου για την κατάσταση στο δήμο είναι τεράστια και πρέπει να πάψει να κάνει το παγώνι!», τόνισε, μια μέρα μετά την κατάθεση στο δημοτικό συμβούλιο του πορίσματος της κ. Τσεμπερά. Και, ξεκαθαρίζοντας ότι ο δικός του ρόλος, όσο και ο ρόλος της διοίκησής του στο δήμο «είναι να μην κουκουλώσουμε την υπόθεση», δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα επισκεφτεί τον ανακριτή. Σε αυτήν τη συνάντηση ο κ. Μπουτάρης σκοπεύει να ζητήσει αφενός ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης και τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης, αφετέρου επιτάχυνση των ενεργειών ώστε η υπόθεση να φτάσει, ει δυνατόν, στο ακροατήριο.

Σχετικά με τον προκάτοχό του που επιμένει να εκδίδει ανακοινώσεις εκθειάζοντας τη δική του δωδεκάχρονη παρουσία στη δημαρχιακή καρέκλα, ενώ κατηγορεί τη σημερινή διοίκηση, τόνισε ότι δε σκοπεύει στο εξής ν’ ασχοληθεί μαζί του. Η χτεσινή ήταν η τελευταία φορά, όπως είπε ο κ. Μπουτάρης, που απάντησε σε τοποθετήσεις του κ. Παπαγεωργόπουλου. Κι ήταν μάλιστα ιδιαίτερα αυστηρός. Αφορμή αποτέλεσαν σχόλια του τέως δημάρχου για την επίσκεψη του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκη, στο δημαρχείο. «Ο Παπαγεωργόπουλος ξέρει μόνο ένα πράγμα: το άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Δεν ασχολούμαι πια μαζί του, ό,τι κι αν πει. Θα τα πει στο δικαστήριο».

πηγή: otanews