Μεγαλύτερο φράχτη στον Έβρο, ζητά ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος. «Να γίνει ο φράχτης στον Έβρο, στο σημείο που λένε, αλλά όχι μόνον εκεί, να γίνει και στο κάτω μέρος, στο χωριό Πόρος, όπου κάθε μέρα, περνάνε του κόσμου οι λαθρομετανάστες», τόνισε, ο μητροπολίτης και συνέχισε λέγοντας: «αν κλείσουμε τα σύνορα στην Βύσσα, θα μπαίνουν από τον Πόρο. Τότε δεν γίνεται τίποτα».

Ο Άνθιμος τάχθηκε και υπέρ των πλωτών κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών που προτίθεται να στήσει η κυβέρνηση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «συμφωνούμε απόλυτα με κάθε θυσία, με κάθε έξοδο».

Ο ίδιος ανέφερε ότι επί 15 χρόνια προειδοποιούσε για τις επιπτώσεις της αυξημένης λαθρομετανάστευσης, αλλά οι πολιτικοί «άργησαν να πάρουν αποφάσεις», ενώ συμμερίστηκε τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ότι οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να φύγουν από τη χώρα.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η στάση του απέναντι στο θέμα της λαθρομετανάστευσης μπορεί να χαρακτηρισθεί από κάποιους ως απάνθρωπη, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είπε: «Αφήστε τα αυτά, η νομιμότητα δεν καταργείται. Μιλάμε για λαθραία μετανάστευση. Οι δικοί μας που πήγαν στην Γερμανία, πήγαν προσκεκλημένοι και υγιείς, με χαρτιά».