Συμβολική κατάληψη στον τομέα ασφάλισης των μηχανικών και εργολάβων ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ θα πραγματοποιήσουν στις 9:00 οι ασφαλισμένοι μηχανικοί μετά από κοινή απόφαση του Τεχνικού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και της διοίκησης του ταμείου.

Οι μηχανικοί αντιδρούν γιατί το ταμείο θα έπρεπε να λειτουργεί με 420 εργαζομένους, ενώ αυτή τη στιγμή διαθέτει μόλις 200, καθώς δεν έχει γίνει καμία μετάταξη από τις προαναγγελθείσες της κυβέρνησης για να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις,

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται καθημερινά και από τα ξημερώματα μηχανικοί και εργολάβοι στην είσοδο του ταμείου προκειμένου να εξυπηρετηθούν, ενώ οι συντάξεις, που πριν από την ενοποίηση, εκδίδονταν σε διάστημα 4-5 μηνών α έχει φτάσει στο ένα έτος.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι μηχανικοί η ενσωμάτωση του ΤΣΜΕΔΕ στο ΕΤΑΑ, είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός απίθανου γραφειοκρατικού μηχανισμού, με εξαιρετικά μεγάλο κόστος λειτουργίας.

«Τα τεράστια αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ εξακολουθούν υποχρεωτικά να παραμένουν με ληστρικό επιτόκιο στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το ΤΕΕ κινεί τις διαδικασίες αποδέσμευσής τους, ώστε να προχωρήσει άμεσα σε καλύτερη και σαφώς αποδοτικότερη διαχείρισή τους, μέσω άλλων τραπεζών» επισημαίνουν.