Στο φουλ τις μηχανές για την επιτάχυνση στο χώρο της δικαιοσύνης βάζουν οι εισαγγελείς. Πρώτο στόχος η διεξαγωγή δικών με οικονομικό αντικείμενο, κυρίως σε βάρος του δημοσίου ώστε να εισπραχθούν τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τις εκκρεμείς δίκες.

Για την επιτάχυνση των δικών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Άρειο Πάγο υπό τον εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννη Τέντε και τη συμμετοχή επιθεωρητών , αλλά και των προϊσταμένων των Εισαγγελιών Εφετών της χώρας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός θα πρέπει να διατεθούν -αποσπαστούν ειδικοί σε διάφορα ζητήματα, οι οποίοι θα λειτουργούν ως σύμβουλοι των εισαγγελέων, ώστε να επιταχύνουν τις διαδικασίες. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί, μάλιστα, την απόσπαση υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε., εφοριακών, γιατρών, ειδικών γραφολόγων, ειδικών σε βαλλιστικά θέματα, μεταφραστών κ.λπ..

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Θράκης τέθηκε, επίσης, το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε πάντως και την αυτοκριτική του, λέγοντας πώς «κι εμείς φέρουμε ευθύνη για τις καθυστερήσεις, αλλά υπάρχει μεγάλη ανάγκη για προσωπικό και μέσα, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες».