Στον γενέθλιο τόπο του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας -όπως ήταν η επιθυμία του- γίνεται σήμερα το μεσημέρι η κηδεία του μεγάλου καλλιτέχνη Βασίλη Καρρά. Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές αποχαιρετούν τον τραγουδιστή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων σε ηλικία 70 ετών.

Βουρκωμένοι κάτοικοι του χωριού, συγγενείς, φίλοι αλλά και θαυμαστές του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή από όλη την Ελλάδα κατέκλυσαν ήδη από νωρίς τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου, για να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία και την ταφή του.

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκε το Κοκκινοχώρι Καβάλας το φέρετρο του λαϊκού τραγουδιστή.

Η σορός έφτασε λίγο πριν τις 12, με το πλήθος κόσμου έξω από την εκκλησία να χειροκροτεί θερμά τον «άρχοντα» της νύχτας και τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα.

Καθ’ όλη την τελετή συνοδεύει η φιλαρμονική ορχήστρα «ΑΠΟΛΛΩΝ» Ροδολίβους με μαέστρο τον Ευάγγελο Ανδρίκο.

Βίντεο με τον Αντώνη Ρέμο στο Κοκκινοχώρι…

Αρκετοί συνάδελφοι του Βασίλη Καρρά, όπως ο Αντώνης Ρέμος, η Πάολα, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Ζαφείρης Μελάς, ο Σάκης Αρσενίου, ο Χρήστος Μενιδιάτης είναι εκεί για να τον αποχαιρετίσουν.

Ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία του να ταφεί στο χωριό του, ενημερώνοντας, μάλιστα, τον πρόεδρο και φίλο του, Χρήστο Διαμαντίδη, να ετοιμάσει τον δρόμο προς το νεκροταφείο, όταν ένιωθε πως ήταν έτοιμος να φύγει.

Ο Χρήστος Διαμαντίδης, ανιψιός του Βασίλη Καρρά, μιλώντας για τον θείο του ανέφερε ότι έφυγε πάμπτωχος από το χωριό και επέστρεψε όταν είχε πλέον πετύχει, ενώ στάθηκε ευεργέτης για όλους, αλλάζοντας τη μορφή του χωριού με έργα, αλλά και βοηθώντας όσους είχαν ανάγκη.

Επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με γνωστά τραγούδια του, η Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησε χθες τον Βασίλη Καρρά. Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώθηκε στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, όπου από το πρωί συνέρρευσαν χιλιάδες θαυμαστές και φίλοι του σπουδαίου λαϊκού ερμηνευτή, για να του απευθύνουν το ύστατο χαίρε.

Μόλις το φέρετρο με τον Βασίλη Καρρά εξήλθε από την εκκλησία, η ορχήστρα του καλλιτέχνη έπαιξε γνωστές επιτυχίες του, όπως το «Νύχτα ξελογιάστρα» και το «Δεν πάω πουθενά», με τους συγκεντρωμένους να σιγοτραγουδούν, συνοδεύοντας τους μουσικούς. Αμέσως μετά έπαιξαν κρητικές και ποντιακές λίρες, ενώ ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκρότημα, φωνάζοντας «Αθάνατος».

«Το μόνο που είχε μέσα του ήταν αγάπη» – Συγκλονίζει ο μητροπολίτης Σικάγου και ξάδερφος του Βασίλη Καρρά

Ο μητροπολίτης Σικάγου και ξάδερφος του Βασίλη Καρρά, Ναθαναήλ, μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για τον σπουδαίο τραγουδιστή. «Είμαστε πολύ λυπημένοι και παρακολούθησα την εκδημία του, την ακολουθία της κηδείας σήμερα και συγκινήθηκα με την αγάπη των ανθρώπων. Όλη η Ελλάδα πενθεί. Εμείς πενθούμε σαν οικογένειά του. Ήταν όντως άνθρωπος αγάπης. Βέβαια αγαπούσε τους ανθρώπους, τον συνάνθρωπό του και πάρα πολύ το χωριό του. Από εκεί ξεκίνησε, από το Κοκκινοχώρι, και εκεί θα ταφεί. Είναι πολύ συγκινητικό για εμάς», είπε αρχικά ο Σεβασμιώτατος Ναθαναήλ.

Εσείς πότε τον είδατε τελευταία φορά;

«Εγώ είχα την ευκαιρία να βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη -νομίζω ήταν τον Οκτώβρη, μετά από μία επίσκεψη στο Άγιον Όρος, και δόθηκε η ευκαιρία να πάω να τον δω στο νοσοκομείο. Ήταν η οικογένειά του εκεί. Ήταν χαρούμενος που έβλεπε γύρω του τους ανθρώπους του. Ήταν η σύζυγός του, οι άνθρωποι που αγαπούσε πολύ. Στο τέλος μου είπε: “Ξάδερφε, το μόνο που έχω μέσα μου είναι η αγάπη”. Το μόνο αξίζει στη ζωή είναι η αγάπη. Είναι μία πολύ ευλογημένη συνάντηση με έναν άνθρωπο, ο οποίος ετοιμαζόταν. Είχε βάλει κάποιες προτεραιότητες στη ζωή του. Αγαπούσε την οικογένειά του και τον συνάνθρωπο του. Πίστευε και αγαπούσε τον Χριστό. Του έδωσα ένα εγκόλπιό μου ως δώρο, δεν είχα κάτι άλλο να του δώσω. Πήγα απροετοίμαστος στο νοσοκομείο», υπογράμμισε.

Για την αναστάτωση με μία φωτογραφία, ο ξάδελφος του Βασίλη Καρρά ξεκαθάρισε: «Λυπούμαι, έβαλα μία φωτογραφία από την τελευταία συνάντηση μαζί του και νομίζω ότι ο κόσμος στεναχωρήθηκε και θύμωσε και την κατέβασα. Δεν ήθελα να προκαλέσω έντονή ανησυχία στους θαυμαστές του. Εγώ το έβαλα σαν ξάδερφός του. Εύχομαι ο Θεός να τον αναπαύει».