Διήμερη κακοκαιρία αναμένεται αύριο και μεθαύριο στη χώρα μας. Το καιρικό προφίλ αυτής της εβδομάδας συνθέτουν η εμμονή των νοτιάδων, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, η αφρικανική σκόνη και οι δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες κατά το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη 28-29/11, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει σε ανάρτησή του, από σήμερα το βράδυ και από τα δυτικά περιμένουμε νέα κακοκαιρία, η οποία αυτή τη φορά δεν θα φέρει κρύα και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, αλλά μεγάλα ύψη βροχής και θυελλώδεις νοτιάδες.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι: η δυτική Ελλάδα, η δυτική Κρήτη, οι Κυκλάδες και η ανατολική νησιωτική χώρα. Επίσης, θα επηρεαστούν και οι ευπαθείς νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων.

Αξιοσημείωτη ακόμη θα είναι η θερμή εισβολή, που θα επηρεάσει τη χώρα μας από την Πέμπτη 30/11 και μετά, η οποία θα εκτοξεύσει τη θερμοκρασία ακόμα και 8-9 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Καλήμερα και καλή εβδομάδα!Η εμμονή των νοτιάδων ,οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες , η αφρικάνική σκόνη και οι…

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Monday, November 27, 2023

Παράλληλα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, γυρίζει προς τον νοτιά ο καιρός και περιορίζεται ο παγετός (σήμερα είχαμε -10°C στη Φλώρινα). Πολλές βροχές αναμένονται στα δυτικά. Όπως σημειώνει ο ίδιος, στη γενική πρόγνωση υπάρχει ενότητα «προειδοποιήσεις», που είναι καλό να λαμβάνεται υπόψιν χωρίς να είναι απαραίτητη η έκδοση εκτάκτου.