Υλικά

  • 2 φέτες ψωμί τσιαπάτα
  • 2 φέτες ώριμη ντομάτα
  • 2 φέτες φρέσκια μοτσαρέλα
  • 1 χούφτα ρόκα
  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
  • 2 έως 3 κ. σ. πέστο 
  • 1 μεσαία σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/8 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα

Εκτέλεση

  1. Φτιάξτε το πέστο: Χτυπήστε το σκόρδο στο μούλτι μέχρι να το ψιλοκόψετε. Προσθέστε το βασιλικό, την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τη μαγιονέζα. Χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, κρεμώδης σάλτσα. (Αποθηκεύστε το υπόλοιπο στο ψυγείο για 2 εβδομάδες).
  2. Αλατίστε τις φέτες ντομάτας με μια πρέζα αλάτι.
  3. Σε κάθε φέτα ψωμιού αλείψτε την πέστο που φτιάξατε.
  4. Φτιάξτε το σάντουιτς στρώνοντας τη μισή ρόκα και το βασιλικό, τις φέτες ντομάτας, τις φέτες μοτσαρέλας, περισσότερη ρόκα και βασιλικό και στη συνέχεια το ψωμί που είναι αλειμμένο με το πέστο.
  5. Απολαύστε το αμέσως ή τυλίξτε το και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.