Υλικά

  • 600 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου, χωρισμένα σε δύο μέρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ, χωρισμένο
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 1 κ. σ. ξύσμα λάιμ
  • 2 κ. γλ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε 1/4 φλιτζανιού κόλιανδρο, με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ξύσμα λάιμ, σκόνη τσίλι, κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το κοτόπουλο και το μείγμα του κόλιανδρου και μαρινάρετε για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα, ανακατεύοντας περιστασιακά. Στραγγίξτε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα.
  3. Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά.
  4. Αλείψτε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε, ανάλογα με τη γεύση. Προσθέστε το κοτόπουλο στη σχάρα και ψήστε, γυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί εντελώς, περίπου 12 λεπτά. Αφήστε το να ξεκουραστεί 5 λεπτά.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το κοτόπουλο, το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού κόλιανδρο και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ.
  6. Σερβίρετε αμέσως.