Υλικά

  • 600 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου, χωρισμένα σε δύο μέρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ, χωρισμένο
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 1 κ. σ. ξύσμα λάιμ
  • 2 κ. γλ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε 1/4 φλιτζανιού κόλιανδρο, με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ξύσμα λάιμ, σκόνη τσίλι, κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το κοτόπουλο και το μείγμα του κόλιανδρου και μαρινάρετε για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα, ανακατεύοντας περιστασιακά. Στραγγίξτε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα.
Βήμα 3
Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 4
Αλείψτε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε, ανάλογα με τη γεύση. Προσθέστε το κοτόπουλο στη σχάρα και ψήστε, γυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί εντελώς, περίπου 12 λεπτά. Αφήστε το να ξεκουραστεί 5 λεπτά.
Βήμα 5
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το κοτόπουλο, το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού κόλιανδρο και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ.
Βήμα 6
Σερβίρετε αμέσως.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.