Υλικά

  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κονσέρβα σολομού, στραγγισμένη εντελώς
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού panko
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ. σ. φρεσκοκομμένο άνηθο
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 κ. γλ. σάλτσα Worcestershire
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Ψωμάκια μπέργκερ, για το σερβίρισμα
  • Μαγιονέζα, για το σερβίρισμα
  • Φύλλα μαρούλι, για το σερβίρισμα
  • Ντομάτα, για το σερβίρισμα
  • Κόκκινο κρεμμύδι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το σολομό με το αυγό, τα ψίχουλα ψωμιού, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, τη μουστάρδα, τη σάλτσα Worcestershire και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
  2. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε καλά και σχηματίστε 3 ή 4 μπιφτέκια.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε τα μπιφτέκια και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Σερβίρετε τα μπιφτέκια σε ψωμάκια με μαγιονέζα, φύλλα μαρούλι, ντομάτες και κρεμμύδια.