Υλικά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 κύβο βοδινού
  • 85 γρ. μείγμα μπαχαρικών με φασκόμηλο και κρεμμύδι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Βήμα 2
Ρίξτε το μείγμα μπαχαρικών σε ένα μπολ, θρυμματίστε τον κύβο και προσθέστε 300 ml βραστό νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 3
Χρησιμοποιήστε 6-7 φέτες μπέικον για να στρώσετε ως βάση με την μεγαλύτερη πλευρά προς τα κάτω στη φόρμα του κέικ και ψιλοκόψτε τις υπόλοιπες φέτες.
Βήμα 4
Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο μπέικον και τον κιμά στο μπολ με το μείγμα μπαχαρικών, προσθέστε πιπέρι και στη συνέχεια πιέστε τον κιμά στην φόρμα, τυλίξτε με το μπέικον και ψήστε για 40 λεπτά μέχρι να σφίξει.
Βήμα 5
Αφήστε λίγο να κρυώσει και κόψετε σε φέτες.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.