Υλικά

  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος με 15% λιπαρά
  • 1 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
  • 125 γραμμάρια μπέικον
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένο βασιλικό
  • 1 συσκευασία πέννες
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα
  • 1/2 κούπα τυρί τριμμένο κασέρι




Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μόνο του χωρίς να χρησιμοποιήσουμε λάδι ή βούτυρο. Μόλις γίνει τραγανό το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σιγά-σιγά προσθέτουμε την κρέμα, το τριμμένο σκόρδο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε συνεχώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε προσθέτοντας το βασιλικό και το τηγανισμένο μπέικον. Συγχρόνως βράζουμε τα μακαρόνια σε ζεστό νερό για 7- 8 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ. Αδειάζουμε τη σως αλφρέντο στο πυρέξ, πασπαλίζουμε με τα τυριά και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν τα τυριά.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr