Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 μπανάνες, πουρέ
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 1 κ. σ. μαργαρίνη, λιωμένη
  • Λίγο βούτυρο για το μαγείρεμα
  • 1/2 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη, προαιρετικά για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γάλα με τον πουρέ μπανάνας.
Βήμα 2
Κοκκινίστε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν και προσθέστε το στο μείγμα με τις μπανάνες.
Βήμα 3
Προσθέστε τα αβγά και τη μαργαρίνη και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 4
Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι.
Βήμα 5
Τοποθετήστε προσεκτικά τις κουταλιές του μείγματος στο τηγάνι και μαγειρέψτε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 6
Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.
Βήμα 7
Γαρνίρετε, προαιρετικά, με άχνη ζάχαρη και απολαύστε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.