Υλικά

  • 2 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο μαλακό
  • 4 αβγά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε 2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι με την ζάχαρη άχνη.
  3. Κόψτε το βούτυρο σε κύβους και προσθέστε το στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ταψάκι, απλώστε ομοιόμορφα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15- 20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένια απόχρωση.
  5. Εντωμεταξύ, χτυπήστε τα αβγά με 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού για τουλάχιστον ένα λεπτό.
  6. Τοποθετήστε το μείγμα πάνω από την ψημένη ζύμη και ψήστε για επιπλέον 20 λεπτά.
  7. Αφήστε να κρυώσει, κόψτε σε κύβους και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη.