Υλικά για 6 άτομα

  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά κρόκοι και ασπράδια
  • 1 βανίλια
  • μια πρέζα αλάτι + μισή κουταλίτσα ακόμη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βήμα 2
Στη συνέχεια βουτυρώνετε τη φόρμα ή τα φορμάκια και πασπαλίστε τον πάτο τους με λίγη ζάχαρη.
Βήμα 3
Λιώνετε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Βήμα 4
Μετά ρίξτε μέσα ανακατεύοντας τους κρόκους αυγών, τη βανίλια και τη μια πρέζα αλάτι. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
Βήμα 5
Χτυπήστε τα 6 ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίξτε τη μισή κουταλίτσα αλάτι καθώς τα χτυπάτε και σιγά σιγά τη ζάχαρη.
Βήμα 6
Μετά, ρίχνετε τη μαρέγκα στη σοκολάτα λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά.
Βήμα 7
Βάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 30 λεπτά.
Βήμα 8
Το σουφλέ είναι έτοιμο μόλις φουσκώσει και ψηθεί από πάνω. Σέρβιρε αμέσως πασπαλίζοντας με άχνη.
TAGS