Υλικά

  • 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε καρέ
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 180 γρ. γάλα με πλήρη λιπαρά χλιαρό και 1 1/2 κ.σ. επιπλέον
  • 30 γρ κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 160° C.
Βήμα 2
Σε σταθερό μίξερ, χτυπάτε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα κάθε φόρά.
Βήμα 3
Κοσκινίζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).
Βήμα 4
Κατόπιν προσθέτετε και το γάλα. Μεταφέρετε το μισό μείγμα σε ένα μπολ, όπου προσθέτετε το κακάο.
Βήμα 5
Στη συνέχεια προσθέτετε 1 1/2 κ.σ. ζεστό γάλα και ανακατεύετε με τη μαρίζ να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 6
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τη φόρμα για κέικ. Με ένα κουτάλι ρίχνετε εναλλάξ στη φόρμα κουταλιές και από τα δύο μείγματα.
Βήμα 7
Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε σχέδιο πιέζοντας ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού ώστε να δημιουργήσετε σχεδιασμούς της αρεσκείας μας με το μείγμα.
Βήμα 8
Πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί ώστε να μην απλωθεί υπερβολικά η σοκολάτα και τελικά το κέικ γίνει σοκολατένιο.
Βήμα 9
Ψήνετε για 50 – 60 λεπτά.
Βήμα 10
Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα και μετά ξεφορμάρετε.
Βήμα 11
Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
TAGS