Υλικά

  • 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε καρέ
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 180 γρ. γάλα με πλήρη λιπαρά χλιαρό και 1 1/2 κ.σ. επιπλέον
  • 30 γρ κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 160° C.
  2. Σε σταθερό μίξερ, χτυπάτε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα κάθε φόρά.
  3. Κοσκινίζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).
  4. Κατόπιν προσθέτετε και το γάλα. Μεταφέρετε το μισό μείγμα σε ένα μπολ, όπου προσθέτετε το κακάο.
  5. Στη συνέχεια προσθέτετε 1 1/2 κ.σ. ζεστό γάλα και ανακατεύετε με τη μαρίζ να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τη φόρμα για κέικ. Με ένα κουτάλι ρίχνετε εναλλάξ στη φόρμα κουταλιές και από τα δύο μείγματα.
  7. Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε σχέδιο πιέζοντας ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού ώστε να δημιουργήσετε σχεδιασμούς της αρεσκείας μας με το μείγμα.
  8. Πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί ώστε να μην απλωθεί υπερβολικά η σοκολάτα και τελικά το κέικ γίνει σοκολατένιο.
  9. Ψήνετε για 50 – 60 λεπτά.
  10. Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα και μετά ξεφορμάρετε.
  11. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.