Υλικά

  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • Φέτες μπαγιάτικου ψωμιού
  • 2 αβγά
  • Λίγο βούτυρο
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο και το σπανάκι, αφού αλατοπιπερώσετε.
Βήμα 2
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε.
Βήμα 3
Αλείψτε τις φέτες ψωμιού με λίγο βούτυρο και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε τες σε ένα ταψί ή γυάλινο πιρέξ.
Βήμα 4
Τοποθετήστε από πάνω μια στρώση με σπανάκι, καλύψτε πάλι με ψωμί και τελειώστε με ακόμη μία στρώση σπανάκι.
Βήμα 5
Γαρνίρετε με το κίτρινο τριμμένο τυρί.
Βήμα 6
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με το γάλα και περιχύστε το μείγμα στο σουφλέ.
Βήμα 7
Ψήστε μέχρι να ροδίσει.
TAGS