Υλικά

  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • Φέτες μπαγιάτικου ψωμιού
  • 2 αβγά
  • Λίγο βούτυρο
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο και το σπανάκι, αφού αλατοπιπερώσετε.
  2. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε.
  3. Αλείψτε τις φέτες ψωμιού με λίγο βούτυρο και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε τες σε ένα ταψί ή γυάλινο πιρέξ.
  4. Τοποθετήστε από πάνω μια στρώση με σπανάκι, καλύψτε πάλι με ψωμί και τελειώστε με ακόμη μία στρώση σπανάκι.
  5. Γαρνίρετε με το κίτρινο τριμμένο τυρί.
  6. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με το γάλα και περιχύστε το μείγμα στο σουφλέ.
  7. Ψήστε μέχρι να ροδίσει.