Υλικά
- 300 γρ. ρεβύθια
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη ντομάτα
- 1/4 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Τοποθετήστε από την προηγούμενη νύχτα τα ρεβύθια σε ένα μπολ με νερό.
Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βήμα 3
Στραγγίξτε και βάλτε τα ρεθύθια σε μια κατσαρόλα με νερό μαζί με το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέστε λίγο από το νερό στο οποίο βράσανε, την τριμμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο, τα αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
Βήμα 6
Η ρεβυθάδα είναι έτοιμη όταν η σάλτσα αρχίσει να χυλώνει.
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.