Υλικά

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • Χυμό από δύο λεμόνια
  • Προαιρετικά λίγα φύλλα δυόσμου, βασιλικού ή μέντας

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετήστε όλα τα υλικά και τα φύλλα δυόσμου, βασιλικού ή μέντας.
  2. Ανακατέψτε με σύρμα μαγειρικής μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού και η πανακότα σας να έχει τη μορφή ρευστής κρέμας.
  3. Σερβίρετε σε ατομικά βαζάκια ή ποτηράκια και τοποθετήστε για λίγες ώρες στο ψυγείο, μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό σας.