Υλικά

  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2 φύλλα φρέσκο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξερό Σέρι
  • 1 κ. γλ. ξίδι από Σέρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 6 φέτες ψωμιού μπαγκέτας φρυγανισμένες
  • 450 γρ. κίτρινο σκληρό τυρί
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  2. Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια με το αλάτι και ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να μαραθούν, για περίπου 40- 45 λεπτά.
  3. Ανακατέψτε το φύλλο δάφνης με το θυμάρι και ρίξτε το κρασί και το ξίδι από Σέρι. Ανακατέψτε και προσθέστε λίγο μαύρο πιπέρι.
  4. Ρίξτε το ζωμό βοδινού, κοτόπουλου και το νερό στην κατσαρόλα, ανακατέψτε και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.
  5. Σερβίρετε τη σούπα σε ατομικά πήλινα βαθιά μπολ, τοποθετήστε μια φέτα από τη φρυγανισμένη μπαγκέτα πάνω σε κάθε μπολ και πασπαλίστε με το τυρί.
  6. Προθερμάνετε το φούρνο και τοποθετήστε σε αυτόν τα πήλινα σκεύη σας.
  7. Ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσαφένια απόχρωση για περίπου 1 λεπτό.