Νόστιμη κρεμμυδόσουπα

Γαλλική συνταγή για το καθημερινό μαγείρεμα


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
22:14
08/11/2020
1
loading

Υλικά

  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2 φύλλα φρέσκο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξερό Σέρι
  • 1 κ. γλ. ξίδι από Σέρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 6 φέτες ψωμιού μπαγκέτας φρυγανισμένες
  • 450 γρ. κίτρινο σκληρό τυρί
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  2. Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια με το αλάτι και ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να μαραθούν, για περίπου 40- 45 λεπτά.
  3. Ανακατέψτε το φύλλο δάφνης με το θυμάρι και ρίξτε το κρασί και το ξίδι από Σέρι. Ανακατέψτε και προσθέστε λίγο μαύρο πιπέρι.
  4. Ρίξτε το ζωμό βοδινού, κοτόπουλου και το νερό στην κατσαρόλα, ανακατέψτε και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.
  5. Σερβίρετε τη σούπα σε ατομικά πήλινα βαθιά μπολ, τοποθετήστε μια φέτα από τη φρυγανισμένη μπαγκέτα πάνω σε κάθε μπολ και πασπαλίστε με το τυρί.
  6. Προθερμάνετε το φούρνο και τοποθετήστε σε αυτόν τα πήλινα σκεύη σας.
  7. Ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσαφένια απόχρωση για περίπου 1 λεπτό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Κρεμμυδοσουπα

    Κόβετε 4 μέτρια κρεμμύδια (1 κιλό) σέ πολύ λεπτές ροδέλες και τά σωτάρετε σέ σιγανή φωτιά μέ 30 γρ βούτυρο. Προσθέτετε 1/2 κουταλιά αλεύρι και τό καβούρδιζετε μερικά λεπτά. Ρίχνετε και 4 κουταλιές Τσέρρυ ή κόκκινο δυνατό κρασί και τό αφήνετε νά εξατμιστεί. Περιχύνετε τά υλικά μέ 1 κιλό ζωμός κρέατος ή κύβου ζεστός κλείνετε τή χύτρα και βράζετε 10 λεπτά από τή στιγμή πού θά ακούσετε τό πρώτο σφύριγμα. Μοιράζετε τή σούπα σέ 4 βαθιά πιάτα βάζετε μέσα γενικά τίς 3 φέτες από ψωμί γιά τοστ κομμένες στά 4 και φρυγανισμένες ελαφρά στό φούρνο. Πασπαλίζετε γενικά μέ τίς 4 κουταλιές γεμάτες παρμεζάνα και τά γκρατινάρετε γιά λίγο στό φούρνο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει