Υλικά

  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2 φύλλα φρέσκο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξερό Σέρι
  • 1 κ. γλ. ξίδι από Σέρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 6 φέτες ψωμιού μπαγκέτας φρυγανισμένες
  • 450 γρ. κίτρινο σκληρό τυρί
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 2
Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια με το αλάτι και ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να μαραθούν, για περίπου 40- 45 λεπτά.
Βήμα 3
Ανακατέψτε το φύλλο δάφνης με το θυμάρι και ρίξτε το κρασί και το ξίδι από Σέρι. Ανακατέψτε και προσθέστε λίγο μαύρο πιπέρι.
Βήμα 4
Ρίξτε το ζωμό βοδινού, κοτόπουλου και το νερό στην κατσαρόλα, ανακατέψτε και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 5
Σερβίρετε τη σούπα σε ατομικά πήλινα βαθιά μπολ, τοποθετήστε μια φέτα από τη φρυγανισμένη μπαγκέτα πάνω σε κάθε μπολ και πασπαλίστε με το τυρί.
Βήμα 6
Προθερμάνετε το φούρνο και τοποθετήστε σε αυτόν τα πήλινα σκεύη σας.
Βήμα 7
Ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσαφένια απόχρωση για περίπου 1 λεπτό.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.