Μοσχάρι στιφάδο

Αγαπημένο φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
18:52
27/09/2020
4
loading

Υλικά

  • 1 ½ κιλό μοσχάρι ελιά κομμένο σε μικρές μερίδες
  • 2 κιλά κρεμμυδάκια στρογγυλά ξερά στιφάδου καθαρισμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κ. σ. πελτέ τομάτας
  • 5 κ. σ. χυμό τομάτας
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 6 γαρύφαλλα
  • 4 μπαλίτσες μπαχάρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί λευκό
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο. Μετά ρίχνετε το μοσχαράκι και τα σοτάρετε ελαφρώς.
  2. Μετά ρίχνετε 1/2 φλυτζάνι κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί. Διαλύετε μέσα σε ένα ποτήρι λίγο νερό με το πελτέ τομάτας και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίχνετε και τον χυμό τομάτας.
  3. Ρίχνετε ζεστό νερό μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
  4. Μετά ρίχνετε το γαρύφαλλο, την κανέλα, την δάφνη, το μπαχάρι, το πιπέρι και κλείνετε την κατσαρόλα μέχρι να βράσει το κρέας. Αφού βράσει το τοποθετείτε σε μία πιατέλα.
  5. Στην ίδια κατσαρόλα που φτιάξατε το κρέας, με το ίδιο λάδι που ροδίσατε το κρέας, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια στιφάδου.
  6. Τα αφήνετε να μαραθούν μέχρι να μελώσουν και τα σβήνετε με το ξύδι. Μετά ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρέας.
  7. Σιγοβράζετε για 1 ώρα και 30 λεπτά και εάν χρειάζεται νερό προσθέτετε. Μην βάζετε κουτάλι μέσα για να μην λιώσουν.
  8. Μόλις βράσει το στιφάδο και μείνει την σάλτσα του, αλατοπιπερώνετε, κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
  1. avatar Στιφαδο

    Γευστικό ! ! Και φέτα μοσχαριού μέ κρέμα=Βάζετε 1/2 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο σέ τηγάνι νά κάψει καί ρίχνετε τή φέτα μοσχάρι 1 κιλό κομμένο σέ μεριδες ελαφρά αλεύρωμενα νά ροδισουν ,αλατοπιπερο και βγάζετε από τηγάνι .Ρίχνετε 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 κουταλιές σούπας μαιδανος ψιλοκομμένος 1 κουτί μανιτάρια και γυρίζετε 2-3 φορές νά σωταριστουν και αυτά .Βάζετε τό κρέας μέ τά χορταρικά στήν κατσαρόλα και σβήνετε μέ 1/2 φλυτζανιου τσαγιού κρασί λευκό .Προσθέτετε και 1 φλυτζάνι ζεστό νερό και νά σιγοβρασει 1 ώρα .Απόσυρετε από τή φωτιά .Χτυπάτε σέ μπωλ 3 κρόκους αυγών και προσθέτετε 1 1/2 φλυτζανιου τσαγιού κρέμα γάλακτος ,χτυπάτε καλά νά ενωθούν .Παίρνετε μέ 1 κουτάλι λίγη-λίγη σάλτσα από τό φαγητό και τήν προσθέτετε στά αυγά .Αδειάζετε τό μίγμα τών αυγών επάνω στό κρέας και κουνάτε τήν κατσαρόλα νά πάει παντού η σάλτσα . Αφήνετε γιά 2 λεπτά επάνω στό σβηστο αλλά ζεστό μάτι τής κουζίνας και σερβίρετε .

  2. avatar Ταβιθα

    Επίσης στην φωτογραφία βλέπω και καρότα.

  3. avatar Ταβιθα

    Για πιο λόγο να βγάλω το κρέας όταν μπορώ στο τελείωμα να ρίξω μέσα τα κρεμμυδάκια?

  4. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

    ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΑ ???
    Ωχ, το στομαχι μου !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει