Σπιτική μαρμελάδα μούρο

Για νόστιμο ξεκίνημα της ημέρας


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
12:23
22/07/2020
1
loading

Υλικά

  • 4 βαζάκια 226 γρ.
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού χυμό μήλου
  • 3 κ. σ. πηκτίνη με χαμηλή περιεκτικότητα ή καθόλου ζάχαρη
  • 3 φλ. τσαγιού μούρα λιωμένα
  • 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ρίξτε το χυμό μήλου σε μία κατσαρόλα και προσθέστε σταδιακά την πηκτίνη μέχρι να διαλυθεί.
  2. Αφήστε να πάρει μία βράση σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συχνά.
  3. Βράστε επιπλέον ένα λεπτό σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, και αφαιρέστε από την φωτιά.
  4. Προσθέστε αμέσως τα λιωμένα μούρα στο ζεστό μείγμα της πηκτίνης και ανακατέψτε δυνατά για ένα λεπτό.
  5. Προσθέστε την ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα.
  6. Γεμίστε τα βαζάκια με την μαρμελάδα, αφήστε να κρυώσει και μετά σκεπάστε τα.
  7. Αποθηκεύστε στο ψυγείο για 3 εβδομάδες ή στην κατάψυξη για ένα χρόνο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Μαρμελαδα

    Νόστιμη και με διαφορετική χρηση=Κοσκινιζετε 1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι κ το ανακατευετε με 2 χαρτάκια βανίλιας .Χτυπατε πολύ καλά 2 αυγά με 1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη κ προσθέτετε λίγο λίγο 2 φλυτζανια τσαγιού γάλα, ριχνετε κ το αλεύρι λίγο λίγο κ δουλευετε με σύρμα των αυγών να γίνει ομοιόμορφος χυλός χωρίς σβωλακια .Παιρνετε μικρό τηγανακι ριχνετε λίγο βούτυρο κ αφού ζεσταθεί ριχνετε με κουτάλι χυλό κ κουνατε το τηγανακι να απλωθεί παντού κ με το ίδιο πάχος .Όταν ψηθεί ,γίνει σαν ομελέτα, αναποδογυριζετε τήν κρεπ για να ψηθεί .Βγαζετε σε πιατέλα ,εξακολουθητε έως το τέλος τού χυλού .Κάθε φορά πού θα ψηνετε κ άλλη κρεπ θα ξαναβαζετε βούτυρο στο τηγανακι . Μετά μία μία κρεπ στρωνετε στη επιφάνεια της λίγη ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ κ τη τυλιγετε σάν τσιγάρο .Κατά σειρές στη πιατέλα κ πασπαλιζετε με ζάχαρη άχνη κ λίγη κανέλα .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει