Υλικά

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.τ.σ. φέτα τριμμένη
  • 14 φύλλα κρούστας κομμένα σε λωρίδες
  • 150 γραμ. φέτα τριμμένη
  • 2 φρυγανιές τριμμένες
  • 120 γραμ. λιωμένο βούτυρο επιπλέον
  • 1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, ζεματάτε το σπανάκι σε ζεστό νερό για 5 λεπτά και μετά το ψιλοκόβετε
  2. Σε ένα μπολ ρίχνετε το σπανάκι, τη φέτα και το αυγό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Βάζετε ανά δύο φύλλα. Αλείφετε πρώτα με βούτυρο ένα φύλλο και βάζετε επάνω το δεύτερο (σκεπάζετε τα υπόλοιπα με βρεγμένη πετσέτα, να μην ξεραθούν).
  4. Χωρίζετε σε 2 λωρίδες το κάθε διπλό φύλλο. Βάζετε μια κουταλιά απ’ τη γέμιση από το σπανάκι στην άκρη του φύλλου.
  5. Διπλώνετε τη μία γωνία διαγώνια προς τα πάνω, να σκεπαστεί η γέμιση σαν τρίγωνο και συνεχίζετε να διπλώνετε ως το τέλος της λωρίδας.
  6. Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφετε τα σπανακοτυροπιτάκια με το υπόλοιπο βούτυρο.
  7. Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε για 20 λεπτά, να ροδίσουν καλά.