Υλικά

  • 1 κ. γλ. σησαμέλαιο
  • 4 φρέσκες σαρδέλες
  • 3 κ. γλ. σάκε
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 κ. σ. σόγια σος
  • 1 1/2 κ. σ. mirin (ιαπωνικό γλυκό κρασί ρυζιού)
  • 2 κ. γλ. ψιλοκομμένο τζίντζερ

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Προσθέστε τις σαρδέλες και μαγειρέψτε τες για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  3. Μεταφέρετέ τες σε ένα πιάτο και αφήστε στην άκρη.
  4. Ανακατέψτε το σάκε με τα κρεμμύδια, τη σόγιας σος, το mirin και το ψιλοκομμένο τζίντζερ σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
  5. Περιχύστε πάνω από τις σαρδέλες και απολαύστε.