Υλικά

  • 1 φλ. αρακά
  • 2 αυγά
  • 3 τριμμένες πατάτες
  • 1 τριμμένο καρότο
  • 3 τριμμένα κολοκυθάκια
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Στη συνεχεία προσθέτετε τα λαχανικά και τη μουστάρδα και ανακατεύετε.
  2. Μόλις «μαραθούν» αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά μόνα τους, τα προσθέτετε στα λαχανικά και τα ζυμώνετε όλα μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και μοσχοκάρυδο και ζυμώνετε ακόμη μία φορά.
  5. Πλάθετε τις κροκέτες και τοποθετείτε στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να δέσουν.