Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κονσέρβα τόνο
- 1 συσκευασία ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
- λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
- λίγο κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ρίχνετε στο λάδι να σοταριστεί για λίγο.
Βήμα 2
Στη συνέχεια ρίχνετε τον τόνο και τις ψιλοκομμένες ντομάτες στο λάδι.
Βήμα 3
Αν θέλετε με ένα πιρούνι μπορείτε να λιώσετε τον τόνο, διαφορετικά το αφήνετε σε μεγάλα κομμάτια.
Βήμα 4
Προσθέτετε το ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τον βασιλικό.
Βήμα 5
Ρίχνετε 1 φλυτζάνι νερό και ανακατεύετε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε αυτό το σημείο ρίχνετε τη ζάχαρη και σκεπάζετε το κατσαρολάκι.
Βήμα 6
Αφήνετε να βράσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 7
Αν χρειάζεται, ρίχνετε κατά τη διάρκεια λίγο νερό.
Βήμα 8
Μόλις δέσει η σάλτσα, την κατεβάζετε από τη φωτιά και σβήνετε αν θέλετε με λίγο κόκκινο κρασί.
Βήμα 9
Παράλληλα, βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώνετε και σοτάρετε αν θέλετε με λίγο βούτυρο.
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.