Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κονσέρβα τόνο
  • 1 συσκευασία ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • λίγο κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ρίχνετε στο λάδι να σοταριστεί για λίγο.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε τον τόνο και τις ψιλοκομμένες ντομάτες στο λάδι.
  3. Αν θέλετε με ένα πιρούνι μπορείτε να λιώσετε τον τόνο, διαφορετικά το αφήνετε σε μεγάλα κομμάτια.
  4. Προσθέτετε το ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τον βασιλικό.
  5. Ρίχνετε 1 φλυτζάνι νερό και ανακατεύετε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε αυτό το σημείο ρίχνετε τη ζάχαρη και σκεπάζετε το κατσαρολάκι.
  6. Αφήνετε να βράσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  7. Αν χρειάζεται, ρίχνετε κατά τη διάρκεια λίγο νερό.
  8. Μόλις δέσει η σάλτσα, την κατεβάζετε από τη φωτιά και σβήνετε αν θέλετε με λίγο κόκκινο κρασί.
  9. Παράλληλα, βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώνετε και σοτάρετε αν θέλετε με λίγο βούτυρο.