Υλικά

  • 1 πακέτο ρύζι αρμπόριο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι
  • 8 ποτήρια ζωμό κότας
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα σε φλοίδες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το ρύζι σε μέτρια φωτιά.
  2. Όταν ροδίσει σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε το χυμό λεμονιού μέχρι να πιει τα υγρά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό κότας σιγά σιγά, χωρίς να σταματήσετε να ανακατεύετε το μείγμα.
  4. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε με φλοίδες παρμεζάνας και ξύσμα λεμόνι. Προσθέτετε το πιπέρι από πάνω.