Υλικά για 1-2 άτομα

  • 1 ή 2 πράσινες σαλάτες
  • 2 φέτες μπέικον
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι κομμένο
  • κρουτόν
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Χρησιμοποιώντας ένα τηγάνι ψήνετε τις φέτες μπέικον σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Σε 5 λεπτά περίπου το μπέικον θα έχει ψηθεί.
Βήμα 3
Το βάζετε σε ένα πιάτο μέσα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Όταν κρυώσει, το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 4
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε νερό για να βράσει.
Βήμα 5
Μόλις βράσει το νερό χαμηλώνετε τη φωτιά σπάτε το τσόφλι του αβγού και το ρίχνετε μέσα.
Βήμα 6
Σε μερικά λεπτά το αβγό είναι έτοιμο.
Βήμα 7
Χτυπάτε στο μούλτι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας ξίδι και ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα μαζί με αλατοπίπερο.
Βήμα 8
Σερβίρετε σε πιάτο την πράσινη σαλάτα, το μπέικον, το κρεμμύδι και τα κρουτόν.
Βήμα 9
Ρίχνετε από πάνω τη σος που φτιάξατε.
Βήμα 10
Βάζετε στο κέντρο της σαλάτας το αβγό και σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.