Υλικά
- 450 γραμμάρια καλαμάρια καθαρισμένα
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε ένα από αλάτι και πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές σούπας φρέσκια ρίγανη, φρέσκια ρίγανη
- Λεμόνι κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 2
Κόβετε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια και κρατήστε το σώμα.
Βήμα 3
Ρίχνετε τα πλοκάμια και τα καλαμάρια στο μπολ με τη μαρινάδα.
Βήμα 4
Καλύπτετε τα καλαμάρια με πλαστική μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 5
Ανοίγετε τη θερμότητα της σχάρας στην υψηλή ένταση και τοποθετείτε τα καλαμάρια πάνω στη σχάρα.
Βήμα 6
Ζεσταίνετε τα καλαμαράκια για 2 λεπτά τη φορά.
Βήμα 7
Σερβίρετε τα καλαμαράκια με λεμόνι.
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.