Υλικά για 2 άτομα

  • 2 φιλέτα ψαριού (γαλέο)
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά τοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα τοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα σε αυτό τα κρεμμύδια.Τα ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να γίνουν διάφανα.
Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, την πάπρικα, το φύλλο δάφνης, τις 1-2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, τον τοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι, καθώς και 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό.
Βήμα 3
Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει και να δέσει σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 20-30 λεπτά.
Βήμα 4
Μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα 1 μικρό φλιτζανάκι νερό και τις δύο μεγάλες φέτες του ψαριού και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας για να βράσει για περίπου 15 λεπτά.
Βήμα 5
Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ελέγχουμε εάν το ψάρι έχει γίνει ή εάν έχει εξατμιστεί το νερό.
Βήμα 6
Σερβίρουμε στο πιάτο τη φέτα του ψαριού, με αρκετά κρεμμύδια και σάλτσα.
Βήμα 7
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
TAGS