Υλικά για 2 άτομα

  • 200 γραμμάρια καρότα τριμμένα
  • 100 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 75 γραμμάρια ψίχα ψωμιού
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινο τσίλι, χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ρίχνετε τα καρύδια στο μούλτι και θρυμματίστε τα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα άλλα συστατικά εκτός από το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει καλά.
Βήμα 3
Πλάθετε τις κροκέτες σε μπάλες 60 γραμμαρίων η καθεμία. Πατικώστε τις ελαφρά και ξανά βάζετε στο ψυγείο για 20 ακόμη λεπτά.
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια εστία.
Βήμα 5
Όταν το λάδι ζεστάνει ρίχνετε τις κροκέτες προσεκτικά και τηγανίζετε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 6
Στραγγίξτε τις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε αν θέλετε με ντιπ γιαουρτιού.
TAGS