Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό σπανάκι πλατύφυλλο
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλα
  • ½ κιλό ρεβύθια
  • ½ λεμόνι
  • αλατι
  • πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Μουλιάζετε τα ρεβύθια σε νερό για 8 ώρες.
Βήμα 2
Στραγγίζετε και ξεπλένετε καλά.
Βήμα 3
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ρεβύθια για 45 περίπου.
Βήμα 4
Προσθέτετε το λάδι και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά προσθέτοντας τα μανιτάρια.
Βήμα 5
Ζεματίζετε το σπανάκι και στρώνετε ολόκληρα τα φύλλα του σε μια κατσαρόλα.
Βήμα 6
Στραγγίζετε τα ρεβύθια κρατώντας το ζουμί τους και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σπανάκι.
Βήμα 7
Προσθέτετε το ζωμό των ρεβύθιών και τ’ αφήνετε να βράσουν για ακόμα 30 λεπτά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.