Υλικά

  • 450 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 με 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 3/4 της κούπας πικάντικη σάλτσα τομάτας
  • 1 κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη τριμμένη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 8 λεπτές τορτίγιες
  • 1/4 της κούπας λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο με τον κιμά.
  2. Προσθέστε τη σάλτσα τομάτας, το κύμινο, τη ρίγανη και το αλάτι.
  3. Σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι τα υγρά να εξατμιστούν.
  4. Βουτυρώστε τη μια πλευρά της τορτίγιας και στην άλλη τοποθετήστε 1/3 του κουταλιού από το μείγμα τομάτας και κιμά.
  5. Κλείστε την πίτα και σφραγίστε τα άκρα της.
  6. Βάλτε τις πίτες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  7. Σερβίρετε γαρνίροντας με γιαούρτι, γκουακαμόλε και επιπλέον πικάντικη σάλτσα τομάτας.