Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. κόκκινο μπαλσάμικο
  • 1 κ. γ. μέλι
  • 3 κ. σ. μουστάρδα σκόνη
  • 3 κ. σ. νερό
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 δάφνη
  • δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις πατάτες και τις βάζετε στη γάστρα με τη δάφνη, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το λεμόνι.
  2. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.
  3. Σε ένα μπολ βάζετε το ψαρονέφρι και χτυπάτε τα υλικά για το μαρινάρισμα.
  4. Ρίχνετε τη μαρινάδα στο ψαρονέφρι και το αφήνετε στο ψυγείο.
  5. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες προσθέτετε το ψαρονέφρι με τη μαρινάδα και ψήνετε για 20 λεπτά με κλειστό το καπάκι της γάστρας.
  6. Ανοίγετε το καπάκι και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά.