Υλικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κ.γ. baking powder
  • κανέλα
  • μοσχοκάρυδο
  • τριμμένο τζίντζερ
  • 200 γρ. μαργαρίνη κομμένη σε κύβους
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
  • 1 αβγό
  • 1/3 του φλιτζανιού γάλα εβαπορέ
  • 1 βανίλια
  • 1/3 του φλιτζανιού σταφίδες
  • λίγη ζάχαρη, ανακατεμένη με κανέλα και μοσχοκάρυδο τριμμένα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ (αλεύρι, baking, μυρωδικά και αλάτι) και ανακατέψτε καλά. Περάστε τα από μια σήτα ώστε να μην μένουν σβώλοι.
  2. Βάλτε τους κύβους της μαργαρίνης και τρίψτε με τα χέρια σας να γίνει σαν ψίχουλα.
  3. Βάλτε το φλιτζάνι με τον πουρέ κολοκύθας σε ένα μπολ, προσθέστε το γάλα και το αβγό και χτυπήστε καλά να ομογενοποιηθούν. Συμπληρώστε και τη βανίλια.
  4. Αναμείξτε το μείγμα της κολοκύθας καλά και προσθέστε στο αλεύρι. Τέλος, ρίξτε τις σταφίδες και ανακατέψτε να πάνε παντού.
  5. Γεμίστε φορμάκια για muffins μέχρι τη μέση, αφού τα έχετε αλευρώσει ελαφρά.
  6. Αναμείξτε τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και πασπαλίστε κάθε muffin από πάνω.
  7. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180oC. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν καλά.