Υλικά

  • 160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 135 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • ½ φλ. τσαγιού γάλα
  • 40 γρ. κακάο
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κοφτό κ.γ. σόδα
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτας εμπορίου

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Χτυπάτε αρχικά στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αβγά, το κακάο, τις βανίλιες και το κονιάκ και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέϊκιν και το αλάτι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το μείγμα αλευριού, σταδιακά, εναλλάξ με το γάλα στο μείγμα.
  4. Ανακατεύετε το ξύδι με τη σόδα, το ρίχνετε στο μείγμα και συνεχίζετε να χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  5. Γεμίζετε με το μείγμα θήκες για cupcakes μεγέθους επιλογής σας περίπου μέχρι τη μέση, τις βάζετε σε ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  6. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  7. Με τη βοήθεια ενός κορνέ γαρνίρετε γεμίζετε τα capcakes μέχρι επάνω με τη κρέμα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρετε με διάφορα ζαχαρωτά επιλογής σας.