Υλικά

  • 260 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Αρχικά ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
  2. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτετε και το αβγό και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  3. Προσθέτετε το αλεύρι σιγά σιγά και χτυπάτε μέχρι να απορροφηθεί (μην τα παραχτυπήσετε γιατί θα σφίξουν).
  4. Παίρνετε κουταλιές από τη ζύμη και πλάθετε μπισκότα.
  5. Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
  6. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε για 5 λεπτά και μετά τα βγάζετε από το ταψί. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα φυλάτε σε αεροστεγές δοχείο.