Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 400 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς πέτσες και κόκαλα κομμένα σε μπουκιές
  • 1 «σφηνάκι» βότκα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράζετε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν al dente.
Βήμα 2
Όταν είναι έτοιμες, τις στραγγίζετε, τις επιστρέφετε στην κατσαρόλα για να μείνουν ζεστές και ανακατεύετε μέσα το βούτυρο.
Βήμα 3
Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε μέσα τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν.
Βήμα 4
Προσθέτετε το σολομό, δυναμώνετε τη φωτιά και τον σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει.
Βήμα 5
Τον περιχύνετε με τη βότκα και την αφήνετε να εξατμιστεί.
Βήμα 6
Προσθέτετε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε το φαγητό και την αφήνετε ίσα που να κοχλάσει.
Βήμα 7
Σερβίρετε τις ταλιατέλες σε πιατέλα και αδειάζετε από πάνω το περιεχόμενο του τηγανιού.
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.