Υλικά

  • 750 γρ. μεγάλες άβραστες γαρίδες
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 2 κουταλιές σούπας άσπρο ξίδι
  • 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας κομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 8 φέτες μπέικον

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις γαρίδες αφήνοντας ανέπαφη την ουρά.
  2. Ανακατεύετε το λάδι, το ξίδι, το σκόρδο και τη ρίγανη σε μπολ, προσθέτετε τις γαρίδες και δουλεύετε καλά το μείγμα.
  3. Σκεπάζετε το μπολ, το αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, κατά προτίμηση όλη νύχτα και στραγγίζετε το μείγμα.
  4. Κόβετε τις φέτες του μπέικον στα 3. Τυλίγετε ένα κομμάτι μπέικον γύρω από κάθε γαρίδα, το ασφαλίζετε με οδοντογλυφίδα.
  5. Ψήνετε τις γαρίδες σε προθερμασμένο γκριλ για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθεί το μπέικον και να γίνουν οι γαρίδες, γυρίζοντας τες πότε πότε.